Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.05.2021.

Ministar Stefanović razgovarao sa državnom sekretarkom Galjak



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas u Madridu sa Kristinom Galjak, državnom sekretarkom za spoljne poslove i Ibero-Ameriku i Karibe u španskom Ministarstvu spoljnih poslova, Evropske unije i saradnje, sa kojom je razgovarao o nastavku saradnje u različitim oblastima.

On je istakao da je Srbija opredeljena za članstvo u Evropskoj uniji, kao i unapređenje bilateralne saradnje sa Španijom, i tom prilikom se osvrnuo na danas razmatrane konkretne mogućnosti saradnje između dva ministarstva odbrane i aspekte bezbednosne saradnje dveju zemalja.

Stefanović je naveo da je zajedničko učešće u UNIFIL misiji u Libanu odličan primer saradnje, kao i da nam je važna saradnja sa Španijom i u svim misijama u kojima budemo učestvovali pod okriljem Ujedinjenih nacija i Evropske unije.

Stefanović i Galjak su se, takođe, saglasili da moguća saradnja u vojnoj industriji može doprineti poboljšanju ukupne ekonomske saradnje dveju zemalja.

Ministar Stefanović je još jednom zahvalio na principijelnoj podršci Španije po pitanju Kosova i Metohije, a državni sekretar Galjak je istakla da je stav Španije po tom pitanju čvrst i da ostaje nepromenjen u pogledu podrške teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
11.05.2021
mp4 (37,29 MB)
Sastanak