Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.04.2020.

Ministar Vulin: Vojska Srbije je najbolji deo Srbije




Govoreći na današnjoj sednici Narodne skupštine Republike Srbije ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je da je ponosan na sve što je Vojska Srbije uradila u borbi protiv koronavirusa.   
 
- Mi smo se sve vreme borili sa posledicama kovida i sve funkcioniše. Vojska Srbije imala je i obavezu da vodi računa o našem suverenitetu. Da naše nebo bude stalno zaštićeno, da naše granice budu čuvane i da se budno vodi računa da most u Kosovskoj Mitrovici ne postane odjedanput ono što ne sme da bude, da se ne upadne na sever. Da vodi računa da život nesmetano funkcioniše svakog sekunda – kazao je ministar odbrane.
 
- Imali smo i pitanja iz ove zgrade, zašto lete avioni Vojske Srbije, umesto da budemo zahvalni što ima ko da leti i što Vojska Srbije funkcioniše kako treba. Slušali smo ovde napade, ne na politiku, već na svoju državu - rekao je ministar Vulin i dodao da nije normalno napadati mere za koje znate da pomažu u očuvanju zdravlja nacije i istakao da je ponosan što će moći da govori o onome što je uradio, za njega kao ministra odbrane, najbolji deo Srbije, a to je Vojska Srbije.