Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
16.04.2020.

Čestitke ministra odbrane povodom Vaskrsa




Čestitka ministra odbrane povodom Vaskrsa

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika, Vaskrsenja Gospoda našega Isusa Hrista, svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru, upućujem srdačne čestitke.

Danas, kada se gotovo čitav svet, pa i naša država, suočava sa pošasti biblijskih razmera izazvanom novom bolešću, potrebno je da svi zajedno, delima i molitvama, vodimo jednu veliku bitku za očuvanje našeg naroda.

Želim vam da obasjani svetlošću Hristovog vaskrsenja i dalje uspešno izvršavate postavljene zadatke, znajući da je to siguran put izgradnje mira naše otadžbine.

Hristos je vaskrsao iz mrtvih i svima koji veruju u Njegovo vaskrsenje doneo radost i nadu da će iz svih životnih nevolja izaći kao pobednici. Zato, želeći da Vaskrsli Gospod, u ovom teškom periodu za naš narod i našu otadžbinu, sačuva u zdravlju vas i vaše najmilije, pozdravljam vas pobedonosnim pozdravom:

HRISTOS VASKRSE!
 

Čestitka Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom gospodinu Irineju

Vaša Svetosti,

U ime pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i svoje lično, sa najlepšim željama srdačno Vam čestitam praznik Hristovog Vaskrsenja.

U ovom teškom vremenu, kada svi zajedno, delima i molitvama, vodimo jednu veliku bitku za očuvanje našeg naroda, molim Vaskrslog Gospoda da Vam ukrepi zdravlje i duhovnu snagu da i dalje sigurnom rukom upravljate Bogom Vam poverenom Srpskom crkvom.

Kao što Hristos vaskrse, tako sa verom da ćemo i mi izaći kao pobednici iz ove bitke, pozdravljam Vas pozdravom pobede života nad smrću:

HRISTOS VASKRSE!