Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.12.2019.

Padobranci veterani uputili pismo podrške ministru odbrane




Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig” uputio je danas pismo podrške ministru odbrane Aleksandru Vulinu u znak zahvalnosti za odluku o ponovnom formiranju 63. padobranske brigade.

„Male su reči da opišu naše osećaje i uzbuđenje saznanjem da je na Prepodobnog Savu Osvećenog ispravljena teška nepravda naneta 63. padobranskoj brigadi, njenim ukidanjem 2006. godine i srozavanjem na nivo bataljona”, navodi se u pismu podrške Padobranskog kluba „Arhistratig”.

„Sa posebnim zadovoljstvom primili smo vest o ponovnom formiranju herojske 63. padobranske brigade i 72. brigade za specijalne operacije, a najviše nas raduje činjenica da smo se oslobodili stranog faktora, koji verujemo više nikada neće odlučivati umesto nas”, ističu padobranci veterani, sigurni da će ove dve bratske brigade, kao što su oni nekada, prve stati na branik otadžbine.

„A mi smo spremni da se u svakom trenutku odazovemo i pomognemo kada i gde zatreba”, poručuju padobranci veterani u pismu podrške ministru Vulinu, koje potpisuje predsednik Padobranskog kluba „Arhistratig” Milorad Đošić, pukovnik pilot u penziji i instruktor letenja.