Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
22.12.2018.

Ministar Vulin: Vojska Srbije je pokazala da brine o svojoj zemlji i svom narodu




Ministar odbrane Aleksandar Vulin i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković uručili su danas ključeve od stanova pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u beogradskom Domu Vojske.
 
 Ministar Vulin je, nakon svečanosti dodele ključeva, istakao da je Vojska Srbije institucija u našem narodu na koju svi mogu da se oslone i koja je pokazala da brine o svojoj zemlji i svom narodu.
 
 
- Isto tako, Vlada Republike Srbije i vrhovni komandant Aleksandar Vučić brine o svojoj vojsci i brine o svakom njenom pripadniku. I današnja podela stanova je nastavak brige o čoveku. Vojsku Srbije čine obučeni, motivisani i, moraju biti, i zadovoljni pripadnici – naglasio je ministar Vulin.
 
 Prema njegovim rečima, svako ko veže svoju sudbinu za Vojsku Srbije i uopšte za bezbednosni sektor može da računa da će država voditi računa i brinutio njemu.
 
- Svako ko pristupi Vojsci Srbije treba da zna da ćemo brinuti o njemu, od njegovog školovanja, radnog mesta, rešavanja stambenog pitanja, lečenja, pa čak i smeštaja u starosti. To treba da zna svaki pripadnik Vojske Srbije, kao i članovi njegove porodice. Sistem koji je namerno i planski urušavan je sistem koji ćemo sada ponovo uspostaviti, sistem koji na prvom mestu, brine o čoveku – rekao je ministar Vulin.
 


Vojska Srbije, zaključio je ministar odbrane, je u svim ovim teškim danima za nama pokazala da je u stanju da obezbedi mir, da obezbedi red, da sačuva naš način života i da bude odvraćajući faktor za svakoga ko bi pomislio da sa Srbijom može da se rešava bilo šta putem sile.
 
Među onima koji su danas dobili ključeve od stanova je i zastavnik Dejan Stamenković iz Niša, zaposlen na niškom vojnom aerodromu.
 
 - Posle 30 godina dobio sam stan u kome ću živeti sa porodicom. Stan je po strukturi dvosoban, sređen je i ja sam veoma zadovoljan – rekao je zastavnik Stamenković.

Stambeno pitanje je danas je, posle dve decenije čekanja, rešio i potpukovnik u penziji Milan Ivičić iz Leskovca, koji je, takođe, dobio dvosoban stan u Nišu.
 


- Od 1999. godine sam bez stana, a što je još važnije, posle tačno 50 godina, vraćam se u svoj rodni grad – istakao je Ivičić dodajući da je zadovoljan i stanom i njegovom lokacijom.
 
Sa ključevima od svog stana danas je put Kraljeva otišla i vojni službenik Dragana Vasiljević zaposlena u Lađevcima.
 
- Na današnji dan sam rešila veliku stvar u životu – stambeno pitanje za sebe i svoju porodicu. Prezadovoljna sam i ovim putem bih zahvalila i ministru odbrane i Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije – naglašava ona dodajući da je na stan čekala više od tri decenije.
 
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
22.12.2018
mp4 (93,49 MB)
Izjava ministra Vulina
22.12.2018
mp4 (114,97 MB)
Dodela
22.12.2018
mp4 (27,77 MB)
Izjava zastavnika Dejana Stamenkovića
22.12.2018
mp4 (32,82 MB)
Izjava potpukovnika u penziji Milana Ivičića
22.12.2018
mp4 (55,93 MB)
Izjava vojnog službenika Dragane Vasiljević