Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
29.10.2018.

Ministar Vulin primio kubanskog heroja Nordela




Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa Gerardom Hernandezom Nordelom, kubanskim herojem, poslanikom u Nacionalnoj skupštini i zamenikom direktora Diplomatske akademije, tokom njegove posete Beogradu. Sastanku je prisustvovao i ambasador Republike Kube u Srbiji Gustavo Trista del Todo.



Ministar Vulin podsetio je na tradicionalno prijateljstvo dva naroda koji dele iste vrednosti po pitanju slobode, suvereniteta i integriteta i izrazio zahvalnost zbog principijelne politike Kube da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnosti tzv. „Kosova“ i diplomatskih napora prema ostalim državama Latinske Amerike i Kariba da odole pritiscima za priznanje.

Vulin je ukazao da bi svetski dometi Kube na polju medicine i iskustva koja bi mogla podeliti sa Srbijom, bila od velikog značaja za našu zemlju, koja se takođe nalazi u samom svetskom vrhu znanja i iskustava iz oblasti vojne medicine.


Gerard Nordelo izrazio je zadovoljstvo zbog prijema u Ministarstvu odbrane i istakao da Kuba takođe u Srbiji vidi iskrenog prijatelja, zahvalivši na doslednoj podršci Srbije po pitanju borbe kubanskog naroda za slobodu i nezavisnost.