Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
30.09.2018.

Ministar Vulin: Tradicije koje su nas učinile velikim nisu nestale



Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas glavnom trkačkom danu na manifestaciji „Kup Vojske Srbije – Karađorđevo 2018“.

Ministar Vulin je, tom prilikom, istako da se nakon decenija planskog i svesnog zanemarivanja vojske, Vojska Srbije oprema, naoružava i ulaže u životni standard svih svojih pripadnika, ali Vojska Srbije vraća i one tradicije koje su nas učinile važnim i velikim.

- Vojska Srbije je deo našeg svakodnevnog života. Vratiti trku u Karađorđevu, vratiti konjički vod u našu Gardu sve su to stvari koje vraćaju vojsku u naš svakodnevni život. Svako ulaganje u Vojsku Srbije je ulaganje u kvalitet života svakog građanina naše zemlje – naglasio je ministar Vulin.

Ministar odbrane je istakao da je Vojska Srbije uvek bila deo nas.

- Ona je to, pokazujemo, ponovo, ona je deo našeg svakodnevnog života i dokaz da tradicije koje su nas učinile velikim nisu umrle, nisu zaboravljene i da smo mi dostojni nastavljači veličine naših predaka – poručio je ministar Vulin.

Ministar Vulin je okupljene pozdravio i u ime predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića izražavajući mu, ovom prilikom zahvalnost, jer kako je dodao, da nije bilo njegovog ličnog entuzijazma, napora i želje da se sve to obnovi, ništa od ovoga što se danas u ergeli "Karađorđevo" moglo videti, ne bi bilo moguće.

Ministar Vulin obišao je danas ergelu „Karađorđevo“ i prisustvovao defileu konjičkog voda Garde Vojske Srbije, kao i glavnoj galopskoj trci za Kup Vojske Srbije „Srpska konjička divizija“.

Ovogodišnji pobednik u glavnoj galopskoj trci za Kup Vojske Srbije „Srpska konjička divizija“ na 2.000 metara je grlo Atil Trlić, iz štale „Trlić“ i jahač Đorđe Perović, a pehar mu je uručio ministar Vulin.

Drugo mesto na toj trci zauzeo je Ornament, jahača Kristijana Gnesija, a treće Samis Varior čiji je jahač bio Aleksandar Šašić.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović uručio je pehar pobedniku kasačke trke "Košare" na 2.200 metara, kasaču Branku Skenderoviću za grlo Pablo Jet.

Glavni trkački dan na manifestaciji „Kup Vojske Srbije – Karađorđevo 2018“ obeležilo je pet kasačkih i četiri galopske trke.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
30.09.2018
mp4 (165,71 MB)
Obraćanje ministra Vulina
30.09.2018
mp4 (82,01 MB)
Izjava ministra Vulina
30.09.2018
mp4 (70,44 MB)
Doček ministra Vulina
30.09.2018
mp4 (146,01 MB)
Manifestacija