Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
31.08.2018.

Ministar Vulin: Prioritet OIS - bezbednost radnika i ulaganje u nove tehnologije




Tokom obilaska Preduzeća "Milan Blagojević - namenska A.D." u Lučanima, ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je da je prošle godine Odbrambena industrija Srbije ostvarila izvoz vredan 569 miliona dolara.
 
- Ove godine očekujemo da će rezultati biti još bolji i da ćemo imati izvoz od preko šesto miliona dolara. Odbrambena industrija Srbije je strateški interes i Vlade i naše države, i sve odluke koje se budu donosile, donosiće se da se industrija razvija, da radnici imaju sve bolje uslove i da se, naravno, vodi računa o usvajanju novih tehnologija.
 
On je dodao da Odbrambena industrija Srbije, kao svoj prioritet uvek mora da ima, osim svog rada i jačanja, i zadovoljavanje potreba Vojske Srbije. 
 
- Ona postoji zbog Vojske Srbije i zbog naše potrebe za naoružavanjem i snabdevanjem, i  naravno, zbog tehnološkog razvoja. Preduzeće "Milan Blagojević" i čitava Odbrambena industrija Srbije su dužni da se razvijaju i tehnološki napreduju, i da zahvaljujući njihovom radu i rezultatima, Vojska Srbije može da se oprema i naoružava jeftinije nego što bi mogla na svetskom tržištu- rekao je ministar Vulin i ponovio da je Odbrambena industrija naš strateški interes.
 
videoVIDEOGALERIJA
31.08.2018
mp4 (67,04 MB)
Ministar Vulin o ulaganju u nove tehnologije