Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
24.08.2018.

Promovisani najmlađi rezervni oficiri




Svečanost povodom završetka školovanja slušalaca Kursa rezervnih oficira klase „Mart 2018“ održana je danas u kasarni „General Jovan Mišković“ na Banjici.

Čestitajući najmlađim promovisanim rezervnim oficirima, načelnik Vojne akademije pukovnik prof. dr Miroslav Talijan rekao je da je školovanje ove klase rezervnih oficira realizovano kroz korpus predavanja, seminara, izvođenja vežbi i stažiranja u jedinicama Vojske Srbije, gde su usvojili brojna stručna i komplementarna oficirska i univerzalna životna znanja.



On je istakao da je od danas „naša vojska bogatija za jednu mladu generaciju - plemenitu, obrazovanu, motivisanu i spremnu za velike napore i velika iskušenja rezervnih oficira, kako u okviru zadataka u odbrani zemlje, tako i u svojim radnim obavezama i mnogobrojnim ulogama koje ih očekuju tokom života“.

- Dragi najmlađi rezervni oficiri, vi od danas ulazite u red onih koji su stekli neizmerno bogatstvo oličeno u časti srpskog oficira, imovinu koja se teško stiče, a koja se ne sme izgubiti. U godinama koje slede, uveren sam da ćete se potvrditi kao pravi, i da ste zaslužili čin rezervnog potporučnika Vojske Srbije – naglasio je pukovnik Talijan.

Obraćajući se okupljenima u ime svoje klase, prva u rangu Kursa rezervnih oficira, rezervni potporučnik Gordana Petrović poručila je:



- Svi smo mi dobrovoljno stavili sebe u službu otadžbine i makar na tren se poistovetili sa velikanima srpske istorije – sa Lazarom, Milošem, Stepom, Putnikom, Mišićem, sa svojim precima sa Cera, Kolubare, Kajmakčalana. Garantujem vam da ćemo slediti put naših predaka, da će nam prioritet uvek biti čast, poštenje, hrabrost i iznad svega otadžbina.

Svečanosti su prisustvovali rektor Univerziteta odbrane general-major prof. dr Mladen Vuruna, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i rodbina i prijatelji rezervnih potporučnika.
photoFOTOGALERIJA