Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.06.2018.

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije obeležili godišnjicu Boja na Kosovu i Vidovdan



U Kruševcu je danas nizom manifestacija obeležena 629-godišnjica od Boja na Kosovu i praznik Vidovdan, a pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije učestvovali su u njihovom obeležavanju.

Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, koju je predvodio brigadni general Jelesije Radivojević, a koju su činili i pukovnici Velibor Pavlović i Ivan Lazarević, prisustvovala je danas državnoj ceremoniji polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja 629-godišnjice Boja na Kosovu, koja je održana Spomenika kosovskim junacima.

Nakon toga, delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije prisustvovala je i otkrivanju spomenika Kneginji Milici, na Trgu Despota Stefana Lazarevića u centru Kruševca povodom Vidovdana, koji Kruševac obeležava kao svoj Dan.

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije učestvovali su danas u Kruševcu u litiji i u pratnji i nošenju kivota sa moštima kneza Lazara, koju organizuje crkva Lazarica i Eparhija kruševačka, uz prisustvo Patrijarha srpskog gospodina Irineja, sveštenstva Eparhije kruševačke, lokalne samouprave grada Kruševca, Rasinskog upravnog okruga i mnogobrojnih građana.

Pripadnici Komande za razvoj Rasinske brigade, koja se nalazi u kruševačkoj kasarni „Car Lazar“, obeležili su danas Vidovdan i proslavili krsnu slavu jedinice Sveti mučenik Car Lazar i Sveti srpski mučenici – Vidovdan, uz prisustvo i bogosluženje sveštenika kapetana Stevana Stevanovića, sveštenika Specijalne brigade KoV i Eparhije kruševačke.

Kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, centralnu ceremoniju u Kruševcu predvodio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević.