Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.12.2017.

Obeležavanje Dana vojnih veterana



U ponedeljak, 4. decembra 2017. godine, nizom događaja biće obeležen Dan vojnih veterana. 
 
Od 11 časova ministar odbrane će položiti vence na Novom groblju kraj Spomen kosturnice stradalih u srpsko-turskim i srpsko-bugarskom ratu i Spomen kosturnice branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu.
 
Prijem za predstavnike vojnih veterana ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković prirediće u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba (Kneza Miloša 33), sa početkom od 15 časova.
 
Molimo vas da akreditacije za praćenje ovog događaja pošaljete na imejl info@mod.gov.rs najkasnije do 4. decembra, do 8 časova. Osoba za kontakt: Katarina Simoničić, 064/8080-146.
 
Ministar odbrane prisustvovaće i Svečanoj akademiji u Zadužbini Ilije Kolarca, od 18 časova. Ukoliko ste zainteresovani i za praćenje ovog događaja, molimo da naznačite u prijavi.
 
Dan vojnih veterana – 4. decembar obeležava se od 2015. godine. Tog dana 1912. godine potpisano je primirje u Prvom balkanskom ratu, a oko 400.000 boraca Vojske Kraljevine Srbije postali su „stari ratnici“ (savremeni termin je „veterani“).