Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.05.2017.

Ministar Đorđević posetio Agenciju za borbu protiv korupcije



Ministar odbrane Zoran Đorđević posetio je danas  Agenciju za borbu protiv korupcije, gde je razgovarao sa v.d. direktorom Verkom Atanasković. 

Ministar Đorđević naglasio je značaj rada Agencije za borbu protiv korupcije kao nezavisnog državnog organa i vodeće institucije u borbi protiv korupcije. Đorđević je u razgovoru posebno istakao da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije institucija od najvećeg poverenja građana, a da je današnja poseta Agenciji još jedan korak ka daljem jačanju poverenja javnosti u sistem odbrane.
Na sastanku je bilo reči o daljem unapređenju saradnje dve institucije. Iako nadležne službe u MO i VS kontinuirano prate rad svih celina, u organizacionoj strukturi Ministarstva odbrane postoje unutrašnje jedinice koje mogu nositi rizik od korupcije. Stoga je neophodno da, pored već postojećih službenika ministarstva koji se smatraju funkcionerima po Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, u obzir, između ostalih, budu uzeti i generali i vojni službenici na položaju. Postignut je dogovor da će Agencija za borbu protiv korupcije i Ministarstvo odbrane preduzeti neophodne korake, kako bi i ta lica u Nacrtu zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, bila obuhvaćena pojmom javnog funkcionera, odnosno, pod kontrolom i nadležnošću Agencije za borbu protiv korupcije.