Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
19.11.2016.

Sto dana rada Vlade



U Naučno-tehnološkom parku "Zvezdara" danas je, povodom 100 dana rada Vlade Republike Srbije, održana konferencija za medije. U prisustvu članova Vlade, među kojima je bio i ministar odbrane Zoran Đorđević, predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, ocenio je da je Srbija stabilna, na dobrom putu, ekonomski napreduje, bezbednosno je sigurna i jedan je od stubova regionalne stabilnosti.

On je, takođe, dodao da se Srbija nalazi čvrsto na evropskom putu, čuvajući svoju nezavisnost, suverenost i dobre odnose sa svim našim prijateljima.
Prema njegovim rečima, najveća postignuća vlade u prvih sto dana rada su fiskalna stabilnost, sigurnost i napredak srpske ekonomije u svakoj sferi.

Govoreći o rezultatima u resorima, premijer Vučić je istakao da srpska odbrambena industrija jača i svakoga dana je snažnija.

- Vojnici, kao ni policajci, ne mogu da se pohvale visokim standardom, ali oprema i oružje su sve bolji i moderniji – naglasio je premijer Vučić dodajući da je svakoga dana sve teže da se ugrozi nezavisnost i integritet Srbije.

Upitan o najvećim izazovima u narednom periodu, premijer Vučić je istakao da ga u politici „najviše brinu regionalna i globalna nestabilnost“, a u ekonomiji rast dolara.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
19.11.2016
mp4 (44,68 MB)
Iz obraćanja premijera Aleksandra Vučića 19.11.2016.