Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.11.2016.

Čestitke ministra odbrane povodom Dana građevinske i Dana finansijske službe



Čestitka povodom Dana građevinske službe
 
Pripadnicima građevinske službe čestitam 8. novembar – Dan službe.
 
Danas obeležavajući Dan urbanizma, uloga ove oblasti u vojnom građevinarstvu je prepoznata kroz definisanje i usklađivanje uzajamnih potreba sistema odbrane. Poseban značaj i ulogu ima urbanizam u organizaciji prostora unutar vojnih baza, kroz definisanje osnovnih elemenata infrastrukture odbrane sa aspekta funkcije, ekonomije, estetike itd.
 
U prethodnoj godini ste zahvaljujući stručnosti i osposobljenosti pripadnika vaše službe uspešno izvršavali zadatke iz svoje funkcije i adekvatno održavali i vodili evidenciju nepokretne imovine u vlasništvu Republike Srbije, a koju koristi Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije.
 
Uveren da ćete, uprkos uslovima sporijeg tehnološkog razvoja, nastaviti da na visokom nivou realizujete postavljene zadatke iz logističke funkcije, čestitam vam praznik.

 
Čestitka povodom Dana finansijske službe
 
Pripadnicima finansijske službe čestitam 8. novembar – Dan službe.
 
Nastavljajući tradiciju dugu sedam decenija, od kada je finansijska služba prvi put u organizaciji vojske pravno konstituisana kao posebna služba, uspešno ste realizovali brojne zadatke u oblasti finansijskog obezbeđenja naše vojske. Zahvaljujući, prevashodno, stručnosti potvrdili ste da savremena vojska zahteva neprekidan rad na razvijanju modusa za dobro funkcionisanje finansijske službe.
 
Siguran da ćete i ubuduće profesionalno i kvalitetno izvršavati postavljene zadatke i umnogome doprineti unapređenju rada u ovoj oblasti, čestitam vam praznik.