Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
22.04.2016.

Министар одбране посетио Генералштаб




Поводом Дана Војске Србије – 23. априла, министар одбране Зоран Ђорђевић обратио се данас припадницима Генералштаба Војске Србије у касарни „Бањица-2“.

Према његовим речима, Војска Србије је увек бринула о својим грађанима, а онај ко изабере да буде њен припадник завређује посебно поштовање.

- Бити њен припадник значи служити општем добру, служити својој отаџбини и бити спреман за напоре и одрицања. Ви сте одраз правог система вредности и пример осталима. Република Србија жели да држи корак са модерним светом који се стално мења и ваш допринос у томе је немерљив. Променљиви изазови, ризици и претње намећу потребу за новим одговорима, а ви сте показали да Војска Србије константно унапређује своје способности и увек је спремна да извршава све своје мисије и задатке, као поуздан ослонац стабилности Србије и региона, рекао је министар Ђорђевић.

Он је истакао да има још много задатака које треба решити у периоду пред нама – радити на побољшању животног стандарда припадника Војске Србије, извршити попуну и оптимизацију сходно намени и потребама система одбране, наставити учешће у мисијама, извршити ремонт средстава наоружања и војне опреме и набавити нова, савремена средства.

- Створићемо боље услове за рад. Неће бити лако, али глава мора бити подигнута, јер само јединствени и чистог срца можемо створити бољу будућност нама и нашој деци. Нећемо одустати јер нису ни јунаци с Колубаре и Кајмакчалана. Не предајте се јер нису ни Синђелић, ни Тепић. Крените храбро напред, ка бољој и светлијој будућности, поносни на нашу историју, себе, нашу војску и Србију, поручио је министар одбране и рекао да је с поносом и часно увек истицао да је део система одбране.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић честитао је припадницима Дан Војске и захвалио министру одбране на првој званичној посети Генералштабу и учешћу у обележавању јубилеја војске.