Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
17.10.2024.

Обилазак јединица Војске Србије у Нишу и Пироту



Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Желимир Глишовић обишао је данас део јединица Централне логистичке базе и 224. центра за електронска дејства у Нишу и Пироту.

У касарни „Књаз Михаило“ у Нишу остварио је увид у организацију живота и рада у Трећем складишном батаљону и стање капацитета за реализацију транспортне подршке јединица и војних установа Министарства одбране и Војске Србије за које је овај састав задужен.

У наставку је, у касарни „Трећи пешадијски пук“ у Пироту, обишао реновирани објекат за смештај војника, да би, потом, обишао и јединицу из састава 224. центра за електронска дејства.

Током данашњег обиласка, генерал Глишовић је разговарао с војницима и старешинама и примио извештаје команданата и командира о стању и степену реализације тежишних задатака у јединицама којим командују.

У пратњи заменика начелника Генералштаба током обиласка били су начелник Управе за обавештајно-извиђачке послове (J-2) бригадни генерал Драган Арсенијевић и командант Централне логистичке базе бригадни генерал Саша Петровић.