Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
23.09.2024.

Почетак Курса за јавне финансије у систему одбране



Курс за јавне финансије у систему одбране, који похађају припадници финансијске службе из организационих целина Министарства одбране и Војске Србије, почео је данас у Рачуноводственом центру. Курс организује Сектор за буџет и финансије Министарства одбране.

Начелник Рачуноводственог центра пуковник др Томислав Радивојевић, отварајући Курс, истакао је значај константног усавршавања кадра финансијске службе у Министарству одбране и Војсци Србије. Он је рекао да је циљ наведеног усавршавања обнављање стечених, као и усвајање нових знања и искустава из области јавних финансија, сагласно важећим прописима.  

Програм Курса обухвата систем финансијске службе у Министарству одбране и Војсци Србије, рачуноводствени систем, финансијску контролу и ревизију, планирање у Министарству одбране и Војсци Србије, затим буџет Републике Србије и финансирање Министарства одбране и Војске Србије, анализу и извештавање о извршењу Финансијског плана, као и информациони систем за плате, накнаде и друга примања, отворене књиговодствене ставке, систем електронских фактура и улогу Фонда за СОВО у систему јавних финансија.