Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
22.07.2024.

Летачка обука у ловачкој авијацијској ескадрили



На војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници и у ширем рејону Београда, припадници ловачке авијацијске ескадриле из састава 204. ваздухопловне бригаде реализују редовну летачку обуку на авионима „миг-29“. 

Обука се реализује са циљем унапређења оспособљености летачког и техничког састава за задатке контроле и заштите ваздушног простора и ради одржавања високог нивоа борбене готовости јединице.

Према плану обуке, извршавају се летачки задаци у повољним и сложеним метеоролошким условима, дању и ноћу, и том приликом пилоти увежбавају тактичке процедуре и поступке приликом пресретања циљева у ваздуху на различитим висинима.

Летачке активности сe изводе у координацији са официрима за навођење ловачке авијације из састава 126. бригаде ваздушног осматрања, јављања и навођења, чиме се постиже оптимална увежбаност свих елемената у стално задејствованим снагама за контролу и заштиту ваздушног простора.

У обуку је активно укључен и технички састав ескадриле, који је од пресудног значаја за исправност ваздухоплова и њихову доступност за летење.

Припадници ловачке авијацијске ескадриле, која је стационирана на војном аеродрому у Батајници, ангажовани су 24 часа дневно, седам дана у недељи и спремни су да, у садејству с другим снагама Војске Србије, у најкраћем року одговоре на сваку претњу и заштите ваздушни простор Републике Србије.