Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
21.06.2024.

Састанак председника Вучића са генералом Џејмсом Хекером



Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић састао се данас са командантом Савезничке ваздухопловне команде НАТО и командантом Ваздухопловних снага САД у Европи и Африци генералом Џејмсом Б. Хекером.

Састанку су присуствовали министар одбране Братислав Гашић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Председник Вучић истакао је да је имао добар разговор са генералом Хекером са којим је размотрио безбедносну ситуацију у земљи и региону, посебно на Косову и Метохији, као и свеобухватне аспекте партнерске сарадње коју Србија има са Савезничком ваздухопловном командом НАТО и Ваздухопловним снагама САД у Европи и Африци.

- Поновио сам захвалност снагама КФОР које су гарант мира и безбедности нашег народа на Косову и Метохији и изразио задовољство изграђеним међусобним поверењем и добром сарадњом, која се развија уз поштовање војне неутралности Србије. Разговарали смо и о јачању билатералне сарадње Србије и САД у области одбране, која доприноси како јачању наших одбрамбених капацитета, очувању мира и стабилности, тако и унапређењу свеукупних билатералних односа две државе – навео је председник Вучић на Инстаграм налогу.