Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
19.06.2024.

Посета начелника Генералштаба Оружаних снага Азербејџана



На позив начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, у тродневној посети нашој земљи борави начелник Генералштаба Оружаних снага Азербејџана генерал-пуковник Карим Валијев.

Генерал Валијев је данас посетио Генералштаб Војске Србије, где је с генералом Мојсиловићем разговарао о актуелној безбедносној ситуацији у региону и свету и сарадњи у области одбране.

У разговору је потврђена опредељеност обеју страна да се, пратећи одличне односе на највишем државном нивоу, значајно интензивира војно-војно сарадња у свим областима од заједничког интереса, а пре свега кроз реализацију заједничких активности копнених, ваздухопловних и специјалних снага.

Као сфере сарадње које могу дати јасно видљиве и конкретне резултате идентификовани су и процес изградње борбене готовости, оперативно планирање, хуманитарно разминирање и цивилно-војна сарадња, а изражено је и задовољство што ће припадници Оружаних снага Азербејџана узети учешће на међународним курсевима у организацији Војске Србије.

Генерал Валијев је данас имао састанак и с министром одбране Братиславом Гашићем, а сутра ће му бити представљени капацитети и делокруг рада једне од јединица Војске Србије.

Овакви билатерални сусрети на високом нивоу доприносе међусобном разумевању и поверењу и дају значајан подстицај унапређењу заједничке сарадње у области одбране, која за циљ има изградњу способности оружаних снага.