Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
19.06.2024.

Састанак министра Гашића са начелником Генералштаба Оружаних снага Азербејџана Валијевим



Министар одбране Братислав Гашић састао се данас са начелником Генералштаба Оружаних снага Републике Азербејџан генерал-пуковником Каримом Валијевим, који борави у званичној посети Републици Србији.

Министар Гашић пожелео је добродошлицу генералу Валијеву у Србију и истакао да посета представља одличну прилику за проширивање сарадње у области одбране.
 
Током састанка, министар одбране говорио је о прошлонедељној посети пријатељском Азербејџану и захвалио на срдачном дочеку и добродошлици те изразио задовољство конструктивним разговорима са делегацијама Министарства одбране и Министарства одбрамбене индустрије те земље.
Према његовим речима, одлични односи председника Србије и Азербејџана, Александра Вучића и Илхама Алијева, осликавају традиционално пријатељске односе две земље, без отворених питања и представљају чврст темељ да свеукупни билатерални односи наставе да се развијају на обострано задовољство.
 
Министар Гашић нагласио је да је Србија изузетно захвална на принципијелној и безрезервној подршци коју Азербејџан пружа територијалном интегритету и целовитости Србије у међународним организацијама по питању јужне српске покрајине Косова и Метохије и додао да је наша земља посвећена политичком дијалогу са Приштином и мирном решавању свих питања.

Генерал Валијев захвалио је министру Гашићу на данашњем пријему и изразио уверење да ће, током посете нашој земљи, имати конструктиван и садржајан разговор са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, како би се конкретизовали детаљи војно-војне сарадње од обостраног интереса.