Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
15.06.2024.

Расписан конкурс за ученичке стипендије



Министарство одбране расписало је конкурс за доделу 43 ученичке стипендије за школску 2024/25. годину. Могућност да се пријаве на конкурс имају дечаци и девојчице који се школују на трећој или четвртој години средњих медицинских школа, чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или локална самоуправа. 

Могућност да обезбеде финансијску подршку у износу од 30.000 до 35.000 динара месечно, током стипендирања, имају ученици средњих школа који стално (за сваку школску годину посебно) постижу најмање врло добар успех у учењу и одличан успех у владању. 

Управа за војно здравство Министарства одбране нуди стипендије за трећу и четврту годину медицинских школа, образовних профила медицински техничар – општи смер, лабораторијски техничар, фармацеутски техничар и здравствени неговатељ. 
После завршетка средње школе, стипендисти ће бити примљени у радни однос у својству цивилног лица у Београду, с тим што ће ученици који су похађали четворогодишње школовање пре ступања у радни однос обавити приправнички стаж и полагати државни стручни испит. 

Рок за пријављивање на конкурс је до 30. септембра 2024. 

Детаљи услова конкурса доступни су на следећем линку: 

https://www.mod.gov.rs/cir/21352/konkurs-za-dodelu-ucenickih-stipendija-za-skolsku-2024-2025-godinu21352