Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
29.05.2024.

Посета делегације Министарства одбране Србије Мађарској



Делегација Министарства одбране, коју је предводио вршилац дужности помоћника министра за људске ресурсе Синиша Радовић, боравила је у званичној посети Републици Мађарској са циљем унапређења музејске делатности Министарства одбране Србије. 
У делегацији су били и представници Војног музеја и Музеја ваздухопловства, а циљ посете  био је осврт на организацију рада и функционисање Музеја војне историје и војноисторијског института у Будимпешти који своју делатност обавља у оквиру Министарства одбране Мађарске. 

Делегација Министарства одбране била је у прилици да се упозна са начином рада Војног музеја у систему одбране Мађарске, размени искуства, као и да се упозна са појединим установама културе Мађарске, и предметима које баштине, попут Будимске тврђаве, Центра Народне одбране „Бална“, зграде бивше Врховне команде одбране, Музеја Св. Иштвана Киралија и изложбе Војноисторијског музеја „Хадимустра – сећање на векове мађарске војне историје“. 

Делегацију Министарства одбране  примио је и парламентарни државни секретар и заменик министра одбране Мађарске Томас Варга.