Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
17.05.2024.

Обележено 75 година предузећа „Милан Благојевић – Наменска“



Свечаност поводом 75 година постојања и рада предузећа „Милан Благојевић – Наменска“ одржана је данас у Лучанима.

Поводом данашњег јубилеја, генерални директор предузећа „Милан Благојевић – Наменска“ Предраг Илић уручио је Министарству одбране Плакету у знак захвалности за досадашњу сарадњу. Плакету је, у име министра одбране Братислава Гашића, примио помоћник министра одбране за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић.

Обраћајући се присутнима и честитајући јубилеј запосленима и руководству, помоћник министра Милорадовић истакао је да је „Милан Благојевић – Наменска“ симбол угледа, знања, квалитета и поверења и да је све време сједињавала српску памет и модерну светску технологију.

- Фабрика је имала, а и имаће подршку државе. Можете бити поносни на своје узлазне резултате у претходној години, као и на пројектована изузетна очекивања за ову и наредне године. Република Србија је у изазовним временима, која се протежу кроз скоро три деценије, успела да сачува своју одбрамбену индустрију када су је многи отписивали и сматрали неперспективном и непотребном. Влада Републике Србије, у последњих 10 година, успела је да својом решеношћу, упорношћу и потребним финансијским и другим мерама консолидује наше фабрике, повећа њихов број у Групацији одбрамбене индустрије и допринесе да оне данас буду препознатљив бренд на светском тржишту. Тренд инвестирања у додатно осавремењивање технолошких капацитета и стварања нових производа, који ће одговарати савременим потребама Војске Србије наставиће се и у наредном периоду – рекао је Милорадовић и захвалио свима на изузетном труду и постигнутим резултатима.

Генерални директор Илић истакао је да осећа задовољство и захвалност због свих постигнутих резултата.

- Можда би три речи могле да оправдају такво осећање – традиција, континуитет и људи. Када кажем традиција мислим на пређени пут који из године у годину подразумева освајање нових производа, нових тржишта, непрестано усавршавање. То и јесте наша мисија. Управо нам је  континуитет у свему томе донео и резултате којима се поносимо. Тај континуитет је подржан непрестаним улагањем у инфраструктуру, модернизацију, знање и стручност. Зато је ово тренутак у ком захваљујем Влади Републике Србије на разумевању, Министарству одбране на подршци и сарадницима на несебичном залагању. Без те синергије резултати не би били могући – закључио је Илић.

Плакете у знак захвалности за сарадњу уручене су и помоћнику министра одбране др Ненаду Милорадовићу, Војнотехничком институту, Војној контроли квалитета Министарства одбране, Министарству унутрашње и спољне трговине, фабрикама одбрамбене индустрије и пословним партнерима и пријатељима.

Данашња свечаност била је прилика да Привредна комора Србије додели плакету предузећу „Милан Благојевић – Наменска“ за успешно пословање. Генералном директору Илићу плакету је у име Привредне коморе Србије уручио Звонко Туфегџић.

Поводом 75 година постојања и рада и јубилеја предузећа „Милан Благојевић – Наменска“, присутнима је приказан филм о његовом просперитету и напретку.