Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
16.05.2024.

Обилазак Центра за обуку копнене војске



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас Центар за обуку копнене војске у касарни „Генерал Павле Јуришић Штурм“ у Пожаревцу.

Током обиласка ове јединице Команде за обуку, сагледао је организацију живота и рада, стање, оперативне и функционалне способности и присуствовао сегментима обуке професионалних војника, војника на служењу војног рока и кандидата за подофицире Војске Србије.

Генерал Мојсиловић је присуствовао и радионици у вези са имплементацијом нових решења у заштити тенковских посада на бојишту коју је у овој касарни данас организовао Савет рода оклопних јединица.

Изражавајући задовољство стручношћу професионалног састава и залагањем полазника обуке, али и чињеницом да су у претходном периоду набавком савремених учила и тренажера значајно унапређени капацитети за обуку, начелник Генералштаба је истакао да ће се наставити са улагањима у овај центар како би могао успешно да одговори захтевима обуке сталног и резервног састава родова Копнене војске у условима интензивног опремања савременим наоружањем.

У пратњи начелника Генералштаба Војске Србије током данашњег обиласка био је командант Команде за обуку генерал-мајор Зоран Насковић.