Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
02.12.2023.

Дружење са породицама палих бораца ратова од 1990. године



Представници Сектора за људске ресурсе Министарства одбране организовали су данас активност „Дружење са породицама палих бораца ратова од 1990. године“ у оквиру обележавања Дана војних ветерана. 

Данашњем окупљању, које је организовано у сарадњи са Удружењем породица палих бораца ратова од 1990. године, присуствовао је и вршилац дужности помоћника министра за људске ресурсе Синиша Радовић. 

Циљ окупљања је очување војних традиција, одржавање културе сећања на војне ветеране и неговање односа према члановима породица погинулих припадника војске.

Припадници Министарства одбране и Војске Србије заједно са члановима породица погинулих припадника војске, најпре су присуствовали парастосу за погинуле борце који је служио војни свештеник потпуковник Слађан Влајић у цркви Светог Марка на Ташмајдану, након чега су посетили Војни музеј и били на заједничком ручку у Дому Војске Србије.

У знак захвалности за данашње окупљање, председница скупштине Удружења палих бораца ратова од 1990. године Зора Никитовић уручила је захвалницу Сектору за људске ресурсе Министарства одбране.