Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
01.12.2023.

Нови циклус креативног конкурса за основце „Наш војник, наш херој“



Министарство одбране позива све основце и њихове учитеље и наставнике широм земље да учествују на наградном конкурсу „Наш војник, наш херој” и да креативним радовима на тему „Велике битке Великог рата“ освоје вредне награде.

Циљ конкурса, који организују Министарство одбране и Министарство просвете, јесте промоција војног позива и приближавање традиционалних националних вредности младим нараштајима.

Сви заинтересовани ученици, од првог до осмог разреда, имају прилику да своју маштовитост, стваралаштво и уметнички израз искажу у једној од три категорије. Млади љубитељи писане речи, у категорији „српски језик“ могу да конкуришу литерарним радом – песмом или прозним текстом, надарени за сликарство у категорији „ликовна култура“ моћи ће да приложе ликовни рад у техници по избору, док ће основци који се определе за категорију „техника и технологија“ бити у прилици да се изразе кратким креативним видео клипом или макетом и тако на најбољи начин представе њихово виђење теме овогодишњег конкурса.

За најкреативније ауторе и њихове наставнике Министарство одбране припремило је вредне награде. Првопласирани ће добити наградни боравак у војном хотелу на Тари, друго место доноси наградни боравак у војном објекту за одмор и рекреацију у Врњачкој Бањи док ће трећепласирани бити награђени боравком у Војној установи “Моровић”.

Подсећамо и да пропозиције конкурса налажу да рад треба да буде оригинална креација и да не сме нарушавати ауторска права нити интелектуалну својину других лица.

Основци који желе да учествују на конкурсу треба да предају радове наставницима разредне или предметне наставе до 19. фебруара 2024. године. Наставници врше одабир најбољих радова, а након извршене селекције изабране радове потребно је доставити најкасније до 4. марта 2024. године Управи за традицију, стандард и ветеране Сектора за људске ресурсе Министарства одбране Републике Србије.

Свечано проглашење победника и уручење награда планирано је 24. априла 2024. године.

Детаљне информације о конкурсу могу се пронаћи на следећем линку: https://www.mod.gov.rs/cir/20743/konkurs-za-ucenike-osnovnih-skola-nas-vojnik-nas-heroj20743