Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
16.11.2023.

Отворена општинска канцеларија Министарства одбране у Коцељеви



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић обишао је данас новоотворену општинску канцеларију Коцељева центра Министарства одбране за локалну самоуправу Шабац.

Министар Вучевић рекао је да је отварањем те канцеларије обезбеђена боља приступачност Министарству одбране и у овом делу Мачванског управног округа.

- Захваљујем, пре свега, локалној самоуправи, Општини Коцељева на иницијативи. Дошли су код мене пре извесног времена, с предлогом да после 20 година Коцељева поново добије канцеларију Војног одсека. Однос према Војсци Србије дубоко је укорењен међу житеље Коцељеве, међу житеље овог дела Мачванског округа с богатом историјом – истакао је министар Вучевић.

Он је посебно нагласио да није мали број момака и девојака који се из Општине Коцељева јавља и конкурише и у Војну гимназију и Војну академију, али и на добровољно служење војног рока.

- Да не би ти млади момци и девојке ишли у друге општине, него сада могу да сва питања реше и добију одговоре у својој општини. Наравно, говорим и о резервном саставу, за нас који смо раније одужили дуг држави. Много је једноставније да у свом граду, у свом месту, то решите – рекао је министар одбране.

Министра Вучевића о најважнијим реализованим задацима из надлежности Центра, тежишним задацима у наредном периоду и степеном остварене сарадње са локалном самоуправом информисао је начелник Регионалног центра МО Ваљево пуковник Зоран Смиљанић.

Након обиласка новоотворене општинске канцеларије Министарства одбране, министар Вучевић обишао је и радове на зеленој пијаци - тржници, као и Предшколску установу “Полетарац” у Општини Коцељева.

- Хвала руководству Општине на могућности да обиђем и највеће инвестиције у Коцељеви. Видео сам будућу зелену пијацу која ће пружити најбоље могуће услове за људе који се баве продајом, не само пољопривредних производа, већ и услужним делатностима. И оно што је мени било веома блиско радећи посао градоначелника 10 година, ново обданиште, увек ме асоцира и враћа на време када сам био посвећен тим стварима. Велики успех, то нико не може да вам одузме кад завршите овако нешто, као што је ово прелепо обданиште у Коцељеви, да решите проблем листе чекања за малишане, да сви могу да упишу своју децу, да деца долазе да се друже, социјализују, уче у најбољим условима и честитам на томе – рекао је министар Вучевић.

Министар одбране нагласио је да то мења квалитет живота у малим општинама.

- Да не причамо само увек о великим градовима и о највећим инвестицијама у смислу вредности. Није увек питање само математике, него је питање односа према људима и пре свега очекивању грађана. Ниједан део Србије не сме да буде занемарен или запостављен. Не може да буде свуда све идентично, али мора да буде уравнотежено и да се Србија развија равномерно. Честитам свима и Коцељева је на сигурном путу већ дуго година. Надам се да ће тако и наставити да се развија, да привреда расте, да људи добро раде, да пољопривреда даје још боље приносе, да се људи враћају ако су некада у неком периоду отишли из наше државе да нам опет дођу – рекао је министар Вучевић.

Данашњој активности присуствовали су вршилац дужности помоћника министра за људске ресурсе Синиша Радовић, шефови кабинета потпредседника Владе и министра одбране Жарко Мићин и бригадни генерал Горан Момчиловић, заменик начелника Управе за обавезе одбране пуковник Снежана Васић, начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић, начелник Моравичког управног округа Марко Парезановић, начелник Колубарског округа Милош Милутиновић, председник Општине Коцељева Душан Илинчић и народни посланик Верољуб Матић.