Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
25.10.2023.

Састанак са министром националне одбране Турске Гулером



Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић састао се данас са министром националне одбране Републике Турске Јашаром Гулером.

Састанку су присуствовали потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Председник Вучић оценио је да је посета министра Гулера од изузетног значаја, јер ће пружити додатни допринос врло важној улози коју Србија и Турска имају у погледу очувања мира и стабилности на читавом Балкану.

“Опредељени смо за даље унапређење свеукупне билатералне сарадње и наставак политичког дијалога, који су показатељи највишег нивоа односа двеју земаља у савременој историји.  Београд је у потпуности посвећен дијалогу са Приштином, али сам указао на то да је у овом тренутку првенствено потребно осигурати безбедност српског народа на КиМ и без даљег одлагања спровести све обавезе из до сада постигнутих споразума. Радујем се предстојећој посети председника Реџепа Тајипа Ердогана Београду, јер је то идеална прилика за даље јачање међусобних веза и сарадње” - навео је председник Вучић на Инстаграм налогу након састанка.