Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
24.07.2023.

Специјалистичка обука војника на служењу војног рока



У центрима за обуку Војске Србије у току је специјалистичка обука војника на служењу војног рока генерације „јун 2023“, који се у овом периоду интензивно оспособљавају за специјалности родова и служби Копнене војске и Ратног ваздухопловства и ПВО.

Војници се у овом сегменту индивидуалне обуке — у кабинетима, на полигонима и у теренским условима — оспособљавају за послужиоце на различитим врстама колективног наоружања и стичу неопходна знања и вештине за специјалности служби логистике, телекомуникација и атомско-биолошко-хемијске одбране.

Циљ обуке је практично оспособљавање војника за извођење тактичких борбених радњи на бојишту, руковање наоружањем и војном опремом и извршавање задатака у складу са својом војноевиденционом специјалношћу, односно наменом свог рода или службе.

Специјалистичка обука ове генерације војника завршава се крајем августа, када ће се реализовати провера њихове оспособљености за извршавање индивидуалних задатака, након чега следи колективна обука и активно укључивање и живот и рад јединица Војске Србије до завршетка служења војног рока.