Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
21.02.2023.

Сусрети министра Вучевића са начелником Генералштаба и министром одбрамбене индустрије Египта



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић имао је данас на Међународном сајму наоружања и војне опреме „IDEX 2023“ у Абу Дабију одвојене сусрете са начелником Генералштаба Оружаних снага Египта генерал-потпуковником Осамом Аскером и министром одбрамбене индустрије Арапске Републике Египат Мохамедом Мустафом.

Током разговора, потврђено да је билатерална сарадња у области одбране врло добра, као и да постоји простор за њено даље унапређење. Такође, наглашено је да је посебно развијен сегмент сарадње у војноекономском и војнотехничком домену, као и да се сарадња анализира и годишњи планови усаглашавају током заседања Мешовитог војног комитета, који ове године треба да се одржи у Каиру.

Генерал Аскер, након разговора са министром Вучевићем који се односио на војно-војну сарадњу, обишао је са делегацијом поставку и експонате на штанду Министарства одбране и “Југоимпорт-СДПР”.

Током данашњег сусрета са министром Вучевићем, министар Мустафа је потврдио опредељење Египта за даље унапређење војноекономске и војнотехничке сарадње у наредном периоду.