Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
07.10.2022.

Министар Стефановић: Поносни смо на младе људе који служе својој земљи



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић захвалио се данас младићима и девојкама који су се у рекордном року пријавили за добровољно служење војног рока у септембарској генерацији, а чије је стационарно логоровање на полигонима за обуку Војске Србије у околини Сомбора, Ваљева и Лесковца реализовано претходних дана.

„Они су се у овом сегменту основне индивидуалне обуке практично адаптирали на живот и рад у теренским условима и прошли обуке за извршавање борбених задатака у одбрани и нападу. Увежбавали су тактичке радње и поступке у борби, од оријентације, осматрања, маскирања преко израде заклона за дејства и заштиту до гађања из пешадијског наоружања“, рекао је министар Стефановић.

У наставку служења војног рока очекује их провера оспособљености за извршавање индивидуалних задатака, а затим и премештај у центре где ће се даље обучавати за специјалности у оквиру својих родова и служби за које су регрутовани.

„Захвални смо им и поносни на њих што су се одлучили да на овај начин служе својој земљи. Ми смо се потрудили да им у ових шест месеци служења војног рока заиста ништа не недостаје у погледу услова, од смештаја и исхране до плате, али је на њима да покажу да могу да савладају све изазове на терену и овладају новим вештинама и знањима, која ће им свакако бити од користи у даљем животу. Наравно, очекујемо да ће се велики број њих, као и претходних година, пронаћи у војничком позиву и одлучити да гради каријеру у Војсци Србије“, рекао је министар Стефановић.