Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
08.04.2022.

Кондициона гађања из наоружања оклопних јединица



Припадници тенковског батаљона из састава Четврте бригаде копнене војске реализовали су на полигону „Орешац“ редовна гађања из наоружања тенка М-84.
Реч је кондиционој обуци професионалног састава јединице, која се реализује ради одржавања и унапређења обучености тенковских посада за уништавање противничких оклопних возила, живе силе и других борбених средстава. На стрелишту су реализована припремна и школска гађања, која представљају важан сегмент обуке пре реализације бојевих гађања и учешћа на тактичким вежбама.
 
Тенкисти Четврте бригаде копнене војске су на гађању остварили врлодобре и одличне резултате и тако показали висок ниво оспособљености за реализацију додељених мисија и задатака, што је уједно и потврда квалитета обуке реализоване у јединици.
Тенкови М-84 су основно борбено средство тенковских батаљона у саставу бригада копнене војске. Намењени су за брза, смела, изненадна и снажна борбена дејства, пре свега у извођењу офанзивних борбених операција, али и у противоклопној борби, што им обезбеђује водећу улогу и значај у првој и другој мисији Војске Србије.