Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстВидеогалерија
31.03.2022.

Стефановић: Неистините тврдње о злоупотреби Кобре



БЕОГРАД, 31. марта (Танјуг) - Потпредседник Владе Србије и министар одбране Небојша Стефановић реаговао је на објаве портала "Директно" о томе да се, како тврде, елитна једница Војске Србије Кобре злоуоптребљава, а министар је те тврдње одбацио као неистините.

У изјави достављеној медијима, Стефановић је навео да се никада неће помирити нити одћутати на текстове, којима се блати Војска Србије и њени припадници, као што је то, како каже, урађено у тексту који се данас појавио на порталу "Директно".

"У овом тексту се на најбруталнији начин напада дигнитет и интегритет припадника наше елитне јединице Кобре, што никада нећу дозволити. И хоћу да подигнем свој глас у тренуцима када наша Војска ради најсложеније послове и када је чврст и гарант стабилности мира наше земље", рекао је Стефановић.

Додаје да "неистине које је Ђилас објавио" на свом порталу "Директно" служе на част њему и његовим медијима, наводећи да то што се у тексту тврди нема никакве везе са истином нема и да грађани Србије то треба да знају.

"Наиме и као неко ко познаје све те момке, напослетку и мене чувају припадници Кобри, што је још једна од лажи коју су објавили да ме не чувају као министра одбране, имам привилегију и част да годинама познајем те момке који чувају и председника Вучића и све друге штићене личности", навео је Стефановић.

Истиче да се ради о изузетно скромним, поштеним и одговорним људима, пре свега, о патриотама, који се боре за своју земљу, који су врхунски обучени, и спремни у сваком тренутку и у свакој ситуацији, и у противтерористичкој и у било којој другој, заштите своју земљу, своју војску, свој народ и наше виталне интересе.

"Не могу да се помирим, да ћутим и да гледам када говоре лоше и о председнику Вучићу, члановима његове породице, који нити су бирали да ли ће бити штићени, нити ко ће да их штити, нити начин на који ће бити заштићени. Али они морају бити заштићени", истакао је Стефановић.

Додаје да сви такви напади који имају за циљ и угрожавање војске, и угрожавање председника Вучића, морају да добију "заслужени одговор".

Стефановић је истакао да захваљујући председнику Вучићу, можемо много више да улажемо у војску него што су улагали, како је навео, они који данас пишу о војницима.

"Срамота је што на такав начин свакодневно нападају своје војнике, оне људе који су увек ту за свој народ, кад год је потребно", изјавио је Стефановић.

Портал "Директно" објавио је данас текст о томе да се елитна јединица Кобре злоупотребљава за штићење председника, чланова његове породице и појединих представника власти, наводећи да то није у опису њиховог посла.

Такође, у тексту се тврди да они за обезбеђивање тих особа добијају "у коверти" одређена новчана средства.

Извор: Танјуг