Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
27.03.2022.

Министар Стефановић завршио посету српским мировњацима у Либану



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, који је завршио посету припадницима Војске Србије ангажованим у мултинационалној операцији Уједињених нација у Либану,  поручио је да је у разговору са командним врхом мисије UNIFIL чуо само изразе поштовања за српске војнике, да су посвећени, изузетно обучени и професионални, али да му је посебно важно што су солидарни и што међу њима влада јединство.

„Покушао сам да у кратком времену видим како изгледа живот наших војника у четири базе UNIFIL-а у Либану“, навео је министар Стефановић и истакао да је поносан што наши момци и девојке достојно представљају Србију и дају свој допринос подизању њеног угледа у свету.

Током посете министар је разговарао са припадницима Војске Србије који се налазе у мисији UNIFIL, а која је са више од 10.000 војника из 46 земаља једна од најбројнијих мисија Уједињених нација. У њој се тренутно налази 177 припадника Војске Србије, од чега главницу чине припадници пешадијске чете у Сектору Исток и вода за заштиту снага у Сектору Запад. Осим њих министар Стефановић је обишао и старешине наше војске, које су ангажоване у улози штабних официра у Команди мисије у Накури, у Команди сектора Исток и Команди шпанског батаљона.

Такође, министар се састао са старешинама снага Уједињених нација – шефом мисије и командантом снага UNIFIL генерал-мајором Аролдом Саензом Лазаром, командантом Сектора Исток бригадним генералом Рамоном Армадом Васкезом, командантом Сектора Запад бригадним генералом Масимилианом Стеком и командантом италијанског батаљона пуковником Клаудиом Гуаскином.