Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
11.03.2022.

Министар Стефановић обишао Технички ремонтни завод "Чачак"



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас Технички ремонтни завод „Чачак“, где је након представљања капацитета новоизграђеног објекта, изразио задовољство што је ТРЗ "Чачак" данас модернији и напреднији у односу на нека претходна времена. Он је поручио да ће се наставити улагања у ову војну установу, како би наша војска и даље ишла у корак са савременим светом и била водећа у региону.

Након реферисања директора Техничког ремонтног завода „Чачак“ пуковника др Војкана Радоњића о организацији рада, капацитетима за ремонт и одржавање наоружања и војне опреме, као и достигнутом степену инвестиционих радова на проширењу капацитета ове војне установе у саставу Копнене војске, министар Стефановић обишао је погон за ремонт возила гусеничара, као и новоизграђени објекат за ремонт средстава електронике и електромеханике.
 
- Технички ремонтни завод у Чачку једна је од најзначајнијих институција у нашој војсци, који се налази у Копненој војсци, али ради на развоју великог броја средстава заједно и са другим организационим целинама, попут Војнотехничког института – рекао је министар Стефановић.
 
Он је, након обиласка, рекао да је данас ТРЗ "Чачак" модернији и напреднији у односу на нека претходна времена.

- Данас овде можемо да видимо и најсавременију зграду у којој се раде испитивања оптоелектронских уређаја, која се уграђују у наша средства, модернизацију нашег тенка М-84 у М-84 АС1 и АС2, али и модернизацију наших тенкова Т-55, за који су неки, у прошлости, сматрали да више неће имати било какву употребу, а војска и те како може да искористи сваки комад наоружања који се налази на располагању – казао је министар Стефановић.
 
Министар одбране је изразио задовољство јер се уверио да су људи из Техничког ремонтног завода наставили са појачањем кадра и да се труде да привуку младе инжењере и друге стручњаке.

- Расписаћемо и нове конкурсе, тако да су млади људи и те како добродошли да дођу овде. Трудићемо се да кроз повећање плата стимулишемо њихов рад, не само у ТРЗ "Чачак", већ и у другим ремонтним заводима у саставу нашег министарства и војске и да пратимо трендове који постоје у свету. Србија ће се трудити да буде у корак са савременим светом и да покаже да њена војска и њена војна индустрија не само да не заостају, већ да су и водеће у неким областима – казао је министар Стефановић.

Он се захвалио припадницима Копнене војске и Техничког ремонтног завода на преданом и одговорном раду.

- Ми ћемо као Министарство инвестирати у нова средства, јер хоћемо да Србија технолошки и иновационо настави да буде лидер, не само овде, већ у читавом свету – рекао је министар Стефановић.
 
Обиласку су присуствовали помоћник министра за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Слађан Стаменковић, начелник Кабинета министра одбране пуковник Стеван Котарлић и начелник Управе за инфраструктуру пуковник др Слободан Старчевић.