Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
17.02.2022.

Средњошколцима позив да у суботу посете Војну академију



Војна академија отвориће у суботу 19. фебруара, од 11 до 14 часова, врата свим заинтересованим ученицима средњих школа и њиховим родитељима који желе да се из прве руке упознају са наставним планом и програмом те високошколске установе, смештајним и спортским капацитетима као и условима конкурса и процедурама за упис на неки од укупно седам студијских програма у наредној школској години.

Конкурс за упис у војне школе – Војну академију, Медицински факултет ВМА, Војну гимназију и Средњу стручну војну школу отворен је 15. фебруара, а заинтересовани кандидати и кандидаткиње моћи ће да поднесу пријаве до 31. марта ове године. Акција „Отворена врата“ управо је прилика да будући кадети и кадеткиње, сваке суботе до 26. марта, сагледају све предности студија на Војној академији и отклоне потенцијалне недоумице које их можда деле од одлуке да постану будући официри Војске Србије.

Младићима и девојкама који самостално или са родитељима у суботу дођу на Бањицу домаћини ће бити старешине, професори и кадети Војне академије који ће им представити динамику живота и рада у тој установи. Гости ће имати прилику да обиђу наставне кабинете, Спортски центар и спортске терене као и објекте и собе у којима станују кадети и на тај начин сагледају како изгледају образовне и ваннаставне активности, те рекреативни садржаји који ће им бити на располагању уколико се изборе за једно од 100 места колико ће бројати наредна класа.

Поред информација о процесу селекције и пријемним испитима, припадници Војне академије биће на располагању и за питања у вези са професионалном војном службом и каријером која очекује све оне који успешно стекну диплому официра Војске Србије.

Министарство одбране и Војна академија позивају све заинтересоване средњошколце да у суботу 19. фебруара између 11 и 14 часова буду гости Војне академије у Београду на адреси Вељка Лукића Курјака 33.

Детаље о конкурсима за упис у војне школе кандидати могу пронаћи на сајту Министарства одбране на следећем линку:
https://www.mod.gov.rs/cir/konkursi-za-upis-u-vojne-skole

Информације о акцији „Отворена врата“ могу се добити и путем контакт телефона Војне академије 011/3603-344  и 011/3603-341, као и путем електронске поште upis@va.mod.gov.rs .