Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
14.02.2022.

Војна академија отвара врата заинтересованим за упис



За све средњошколце који се питају како да упишу Војну академију и постану део одважног строја Војске Србије, отворена је традиционална акција у којој Војна академија даје јединствену прилику свим заинтересованим да је посете и добију одговоре на сва питања.

Сваке суботе до 26. марта, од 11 до 14 часова, Војна академија је отворена за посете заинтересованих ученика средњих школа и њихових родитеља.
 
Професори и кадети Војне академије упознаће будуће кандидате са процесом уписа и помоћи да на најбољи начин лично сагледају шта их очекује уколико њихов избор буде војни позив.
У директном контакту и на лицу места, заинтересовани се могу упознати са наставним програмима, ваннаставним активностима и смештајним и спортским капацитетима Војне академије. У разговору са наставницима могу детаљно да се упознају са студијским програмима и планом наставе. Биће им омогућено да уђу у собе кадета и виде где кадети живе и раде. Моћи ће да уђу у кабинете где се реализује наставни процес и увере се у квалитет опремљености кабинета.

Ово је прилика да се увере у предности Војне академије која омогућава квалитетно и бесплатно школовање, смештај, уџбенике и здравствену заштиту.

Детаљније о конкурсу за упис на Војну академију заинтересовани се могу информисати на званичном сајту Министарства одбране (www.mod.gov.rs), сајту Војне академије и у оквиру акције „Отворена врата“, на следећим адресама:
 
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Вељка Лукића Курјака 33, Београд
Тел: 011/3603-344  и 011/3603-341
е-маил: upis@va.mod.gov.rs
www.va.mod.gov.rs