Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
03.12.2021.

Положени венци поводом Дана војних ветерана



Делегације Министарства одбране и Војске Србије, поводом Дана војних ветерана, данас су уз војне почасти положиле венце крај Споменика народном хероју Милану Тепићу и на Новом гробљу у Београду.

Бригадни генерал Саво Иришкић предводио је делегацију Министарства одбране и Војске Србије која је положила венац крај Споменика народном хероју Милану Тепићу.
 
Делегација Министарства одбране и Војске Србије, у оквиру Новог гробља положила је венце крај Спомен-костурнице војника страдалих у српско-турским ратовима и Српско-бугарском рату, Спомен-костурнице бранилаца Београда у Првом светском рату и Споменика ослободиоцима Београда у Другом светском рату.

У знак сећања на страдале српске војнике, венце су на споменике на Новом Гробљу и крај Споменика народном хероју Милану Тепићу положили и чланови ветеранских удружења.
 
Дан војних ветерана обележава у знак сећања на датум када је 1912. године потписано примирје у Првом балканском рату и када је 400.000 бораца Војске Краљевине Србије добило звање „стари ратник“, односно војни ветеран.