Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
05.11.2021.

Министар Стефановић уручио војну спомен-медаљу шпанском генералу Мартинез-Фалеру



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, који борави у званичној посети Краљевини Шпанији, уручио је данас војну спомен-медаљу за допринос систему одбране Републике Србије бригадном генералу Хосеу Луису Санчезу Мартинез-Фалеру.  

Медаља генералу Мартинез-Фалеру додељена је у знак признања за свесрдну помоћ коју је пружио одржавању нивоа оперативних способности контингента Војске Србије, у време када је био командант Сектора Исток мировне операције УН у Републици Либан UNIFIL.

Уручујући му медаљу у Амбасади Републике Србије у Мадриду, министар Стефановић се захвалио бригадном генералу Оружаних снага Краљевине Шпаније на његовом искреном залагању за јачање веза две војске и пре свега на снажној подршци коју је пружио припадницима Војске Србије у мултинационалној операцији у Либану како би успешно извршили све задатке.

Како је министар истакао, генерал је тиме дао значајан допринос међународној промоцији Војске Србије и подизању угледа наше земље.

- Сарађивати са 142 војника, који су чинили српски контингент, било је веома лако. Они су врхунски професионалци, веома дисциплиновани, обучени и мотивисани. Заиста сам поносан на српске војнике који су тих шест месеци били под мојом командом и изузетно сам поносан што сте ми доделили ову медаљу.  Велико вам хвала - рекао је генерал Мартинез-Фалер.