Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
02.11.2021.

Представљени резултати првих годину дана рада Владе



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас у Палати „Србија“ представљању резултата првих годину дана рада Владе. Представљајући резултате, председница Владе Републике Србије Ана Брнабић истакла је да је Влада била суочена са великим изазовима и да је радила у веома тешким околностима, али да је задовољна, јер је сачувана економска стабилност.

Према њеним речима, највећи изазови са којима се њен кабинет суочио у претходних годину дана били су пандемија ковида која је настављена, нестабилност проузрокована провокацијама Приштине и нападима на Србе на Косову и Метохији, али и неочекивана енергетска криза која је уследила паралелно са пандемијом, а која представља додатни и огроман ударац на економију.

- Задовољна сам резултатима, мислим да и грађани треба да буду задовољни, јер смо сачували економску стабилност, пре свега радна места. Код нас, за разлику од других земаља у свету, незапосленост није расла, расла је запосленост, имамо већи прилив страних инвестиција, раст плата, пензија, наставили смо инфраструктурне пројекте – истакла је премијерка Брнабић.

Говорећи о пандемији ковида, председница Владе је навела да се очекивало да ће она бити смањена током 2021. године, али да то није био случај. Ипак, како је истакла, постоји велика разлика, у односу на прошлу годину, а то је постојање вакцине.

- Паралелно са пандемијом започела је и енергетска криза коју нико није очекивао, али која је невиђених размера и која је ударац на економију у свету и природно прелива се и код нас - рекла је премијерка.

Наглашавајући да је Влада била суочена и са нестабилношћу проузрокованом понашањем привремених приштинских институција, Брнабић је навела да је у суочавању са проблемима у вези јужне српске покрајине, Влада имала огромну помоћ и подршку председника Александра Вучића.

- Верујем да наши резултати говоре да смо у тешким околностима дали све од себе, да смо се и срцем и душом борили за нашу Србију и за све наше грађане и за наш народ и да смо у тешким околностима ипак постигли импресивне резултате и да ћемо, на крају крајева, док год траје мандат ове Владе овако наставити да радимо – рекла је на крају обраћања председница Владе Брнабић захваљујући се свим министрима у Влади.