Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстВидеогалерија
23.05.2021.

Министар Стефановић о побољшању стандарда припадника Министарства одбране и Војске Србије



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић поручио је данас да су припадници Министарства одбране и Војске Србије искрене патриоте, које надасве воле своју земљу, због чега ће држава наставити да ради на побољшању њиховог стандарда и стварању што квалитетнијих услова живота њих и њихових породица.

Министар је ово истакао одговарајући данас, приликом примопредаје борбених оклопних возила из донације Руске Федерације у Нишу, на питања новинара шта припаднике система одбране очекује у наредном периоду у погледу улагања.
  
– Потрудили смо се, пре свега, да повећамо плате и о томе сам разговарао са председником Вучићем када сам постао министар одбране. Та повећања била су кључни фактор за побољшање стандарда наших припадника, али ћемо и у наредном периоду урадити све да ти људи живе што квалитетније и боље, и не само у смислу плата, него и свих других примања која имају у Министарству одбране, односно Војсци – рекао је министар Стефановић.
 
Стефановић је подсетио и на пројекат изградње станова за припаднике снага безбедности.
 
– Хоћемо да ти људи имају кров над главом и да могу да дођу до њега по повољним ценама, али хоћемо да радимо и на јачању наших редова. Пре неколико дана обишао сам и 90 нових подофицира, од којих је највећи део дошао из цивилног живота, а који су завршили наш курс. Они ће ускоро бити распоређени у јединице нашег РВ и ПВО и то је 90 нових људи, које РВ и ПВО добија у једном дану, што се није десило у последње две деценије – рекао је Стефановић, подсећајући да је расписан и нови конкурс за још 102 лица, који се завршава крајем маја.

Он је истакао и да ће држава наставити са улагањима и у обуке и услове рада припадника МО и ВС.
 
– Они су и добро мотивисани и искрене патриоте, људи који воле своју земљу, и зато морају имати што квалитетнији живот. То што су се определили да служе Србији, кроз један од најсложенијих позива, треба уједно да значи и да од тога могу добро да живе и они и њихове породице – закључио је Стефановић.
 
Министар је овом приликом, такође, још једном позвао све припаднике система одбране, као и грађане Србије, да се вакцинишу против ковида. Како је рекао, вакцинација већ даје добре резултате у сузбијању епидемије у нашој земљи и отуда је важно да будемо одговорни према себи, својим породицама, колегама и нашој Србији.

 – Још једном хоћу да позовем људе, да их замолим, да прихвате овај позив и све друге апеле, пре свега здравствених радника. На нашем ВМА и уопште у целокупном војном здравству, имунизација је преко 95 посто међу војним лекарима и медицинским особљем.

То су људи који знају шта раде, они су најобразованији у тој области и треба да следимо њихов пример. Ако су они то урадили и сматрају да је добро, нема разлога да то не ураде и други – рекао је министар Стефановић.