Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалерија
19.05.2021.

Начелник Генералштаба на састанку Војног комитета Европске уније



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић учествовао је на састанку Војног комитета Европске уније одржаном данас у Бриселу на нивоу начелника генералштабова.
На састанку је разматран допринос партнерских земаља мисијама за обуку и операцијама Европске уније, у којима значајно учешће имају и припадници Војске Србије. 

Током дводневног боравка у Бриселу, генерал Мојсиловић је имао одвојени сусрет са председавајућим Војном комитету Европске уније генералом Клаудиом Грацијаном, са којим је разговарао о ангажовању припадника Војске Србије у мултинационалним операцијима под мандатом Европске уније.

На маргинама састанка Војног комитета ЕУ, начелник Генералштаба се сусрео са командантом Националне гарде Кипра генерал-потпуковником Демокритосом Зервакисом и начелником Генералштаба националне одбране Грчке генералом Константиносом Флоросом. Током разговора, генерал Мојсиловић је истакао снажну опредељеност Републике Србије, као војно неутралне државе, за очување мира и стабилности у региону и свету и спремност за даље унапређење војно-војне сарадње у областима од заједничког интереса са Републиком Кипар и Републиком Грчком.