Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
11.05.2021.

Министар Стефановић разговарао са државном секретарком Гаљак



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас у Мадриду са Кристином Гаљак, државном секретарком за спољне послове и Иберо-Америку и Карибе у шпанском Министарству спољних послова, Европске унијe и сарадње, са којом је разговарао о наставку сарадње у различитим областима.

Он је истакао да је Србија опредељена за чланство у Европској унији, као и унапређење билатералне сарадње са Шпанијом, и том приликом се осврнуо на данас разматране конкретне могућности сарадње између два министарства одбране и аспекте безбедносне сарадње двеју земаља.

Стефановић је навео да је заједничко учешће у УНИФИЛ мисији у Либану одличан пример сарадње, као и да нам је важна сарадња са Шпанијом и у свим мисијама у којима будемо учествовали под окриљем Уједињених нација и Европске уније.

Стефановић и Гаљак су се, такође, сагласили да могућа сарадња у војној индустрији може допринети побољшању укупне економске сарадње двеју земаља.

Министар Стефановић jе још једном захвалио на принципијелној подршци Шпаније по питању Косова и Метохије, а државни секретар Гаљак је истакла да је став Шпаније по том питању чврст и да остаје непромењен у погледу подршке територијалном интегритету и суверенитету Србије.