Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстВидеогалерија
31.12.2020.

Новогодишња честитка министра одбране др Небојше Стефановића



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић честитао је припадницима Министарства одбране и Војске Србије, као и свим грађанима Србије, предстојеће новогодишње празнике и пожелео да им 2021. година донесе, пре свега, добро здравље.  

„Поштовани грађани Србије, и ове године били смо ту једни за друге. Трудили смо се да превазиђемо сваки изазов и показали колико је важно заједништво и солидарност. Година за нама била је важна лекција за све. Србија је снагом својих људи, јединством и борбеношћу, показала да и те како уме да се бори са сваким проблемом. Не признајемо пораз ни пред ким и ни пред чим, јер имамо снаге када се држимо заједно“, поручио је Стефановић.

Он је истакао да је Војска Србије и ове године била ту за свој народ увек када му је била потребна, као и да је успешно испунила свој кључни задатак очувања сигурности наших грађана.

„Њихова херојска дела у борби против корона вируса, остаће на част и понос генерацијама које долазе. Војни лекари и медицинско особље показали су нам колико су неустрашиви у борби за људске животе. Показали су да су увек ту да брину о нашем здрављу и мало је рећи хвала за све што чине за нас“, оценио је министар.

Стефановић је истакао и да је наша земља, захваљујући одговорној политици председника Србије Александра Вучића, успела да одржи мир, стабилност и економски напредак.

„Упркос свим недаћама, показали смо снагу државе која брине о својим грађанима. Нека нам Нова година донесе, пре свега, добро здравље. Нека нам врати загрљаје, широк осмех и безбрижна породична окупљања. Чувајмо једни друге“, поручио је министар одбране.