Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
05.02.2020.

Састанак министра Вулина са председником Народне скупштине Анголе Диаш Душ Сантушем




Министар одбране Александар Вулин састао се данас са председником Народне скупштине Републике Анголе Фернандом да Пиададе Диаш Душ Сантушем у Малој ратној сали Старог Генералштаба.

Током разговора о унапређењу сарадње у области одбране наглашено је да је Република Ангола стратешки партнер Републике Србије у централној и јужној Африци.
Република Србија, како је истакао министар Вулин, изузетно цени принципијелну подршку Републике Анголе у одбрани принципа међународног права и изражава захвалност за чврст став и подршку Републике Анголе у очувању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије у вези са АП Косово и Метохија.

Министар Вулин је указао да је Република Србија опредељена за даље унапређење сарадње у области одбране, посебно војно-војне, војноекономске, војнообразовне и војномедицинске сарадње, што је тежиште рада Заједничког српско-анголског комитета за сарадњу и предложених пројеката за наредни период.

Председник Народне скупштине Републике Анголе Диаш Душ Сантуш истакао је слободарску традицију заједничку за два народа и оштро осудио „криминалну НАТО агресију“ на СР Југославију 1999. године, изражавајући солидарност са српским народом и жељу да посети изложбу „Одбрана 78“.

Састанку су присуствовали  државни секретар Александар Живковић, помоћник министра за политику одбране мр Милан Ранковић, помоћник министра за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић и начелник Војне академије генерал-мајор др Бојан Зрнић.