Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
28.10.2018.

Министар Вулин: Улагање у војни спорт важно за Војску у целини




Министар одбране Александар Вулин присуствовао је данас хуманитарној кошаркашкој утакмици између екипа Копнене војске и компаније “Mozzart” у спортској хали "Шивара" у Нишу.

Министар Вулин је, након утакмице, истакао да Војска Србије и компанија “Mozzart” изузетно сарађују, изражавајући захвалност на томе што су препознали значај и вредност војног спорта.



- Позивам и друге социјално одговорне компаније да се понашају баш као компанија “Mozzart”, да помогну својој заједници, да помогну својој земљи, да помогну овим драгим младим људима, који поред свих својих обавеза, ван радног времена, без икакве надокнаде и стимулације, бирају да се баве спортом, бирају да унапређују своју физичку спрему, али бирају и да представљају Војску Србије – нагласио је министар Вулин.

Према његовим речима, сви чланови екипе Копнене војске на данашњој утакмици, професионални су припадници Војске Србије, баш као што су професионални припадници и они који ће захваљујући компанији “Mozzart” ове године у новембру, отићи на Светско војно првенство у џудоу у Бразилу.

- Компанија “Mozzart” се побринула за све њихове трошкове, а на њима је да се побрину да донесу неко важно и велико одличје и са тог војног првенства. Компанија “Mozzart” је препознала колико је Војсци стало, колико нам је битан спорт у војсци, али то није само спорт у војсци. Јер, када ови момци тренирају, они дају пример и осталима како треба живети и како се треба понашати и то је једна од најзначајнијих особина наше војске – да васпитно делује на околину и да помаже околини да схвати и разуме шта су то праве вредности и шта је то што Војску Србије чини толико вољеном и толико вредном – поручио је министар Вулин.

Он је захвалио компанији “Mozzart” не само на донацији подлоге у сали “Шивара”, која је веома значајна, већ и на свему што су до сада чинили и на свему што ће и даље чинити.

- Нашим момцима и девојкама који се баве спортом у војсци много значи материјална помоћи, али више од тога и то што виде да друштво цени и поштује то што они раде – закључио је министар Вулин.
 

Говорећи о сарадњи са Министарством одбране и Војском Србије, директор корпоративних комуникација компаније “Mozzart” Борјан Поповић истакао је да је тој компанији изузетна част што имају прилику да сарађују са институцијом као што је Министарство одбране и Војска Србије.

- Као компанија која, на неки начин, живи од спорта, трудимо се да када је год то у могућности, помогнемо развој спорта, али и ширу друштвену заједницу. У том смислу, било нам је природно да нашу сарадњу са Министарством одбране и Војском Србије започнемо преко спорта. Тако смо пре више од године, женској футсал екипи Војне академије донирали комплетну спортску опрему. Та сарадња настављена је и донацијом телевизора за војно здравство, да би недавно постали генерални спонзор спорта у војсци – нагласио је Поповић.

Он је, такође, истакао да се нада да ће овакви спортски терени који су донирани, као и спортска опрема и реквизити, али и све оно што Министарство одбране и Војска Србије буду указали да је потребно, допринети да се војни спортитисти са будућих такмичења враћају са још више медаља.

- Посебно бих захвалио министру одбране Александру Вулину што се несебично залаже за развој спорта у војсци, а ми ћемо га у компанији “Mozzart” у томе подржати колико будемо могли, знали и умели – истакао је Поповић.

На полувремену данашње утакмице свечано је уручена спортска опрема џудистима из 63. падобранског батаљона Специјалне бригаде који ће учествовати на Светском војном првенству у џудоу које се у новембру одржава у Бразилу.

Током данашњег сусрета екипа Копнене војске и компаније “Mozzart”, који је хуманитарног карактера, организовано је шутирање „тројки“, а сва средства која буду прикупљена биће донирана онима којима је помоћ преко потребна. Овог пута, одлучено је да донација од 150.000 динара буде намењена за помоћ породици прерано преминулог припадника Специјалне бригаде Копнене војске Жељка Стреларца.

Хуманитарној утакмици у Нишу присуствовао је и командант Копнененe војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, представници града Ниша, као и припадници Војске Србије из нишког гарнизона.