Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстВидеогалерија
31.08.2018.

Министар Вулин: Приоритет ОИС - безбедност радника и улагање у нове технологије




Током обиласка Предузећа "Милан Благојевић - наменска А.Д." у Лучанима, министар одбране Александар Вулин истакао је да је прошле године Одбрамбена индустрија Србије остварила извоз вредан 569 милиона долара.
 
- Ове године очекујемо да ће резултати бити још бољи и да ћемо имати извоз од преко шесто милиона долара. Одбрамбена индустрија Србије је стратешки интерес и Владе и наше државе, и све одлуке које се буду доносиле, доносиће се да се индустрија развија, да радници имају све боље услове и да се, наравно, води рачуна о усвајању нових технологија.
 
Он је додао да Одбрамбена индустрија Србије, као свој приоритет увек мора да има, осим свог рада и јачања, и задовољавање потреба Војске Србије. 
 
- Она постоји због Војске Србије и због наше потребе за наоружавањем и снабдевањем, и  наравно, због технолошког развоја. Предузеће "Милан Благојевић" и читава Одбрамбена индустрија Србије су дужни да се развијају и технолошки напредују, и да захваљујући њиховом раду и резултатима, Војска Србије може да се опрема и наоружава јефтиније него што би могла на светском тржишту- рекао је министар Вулин и поновио да је Одбрамбена индустрија наш стратешки интерес.