Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстВидеогалерија
24.11.2017.

Министар Вулин: Формирана Радна група за стамбено збрињавање припадника безбедносног сектора



Министар одбране Александар Вулин, након обиласка пожаревачког Центра за обуку, изјавио је данас да ће Министарство одбране, у оквиру својих надлежности, учинити све да са читавом Владом Републике Србије обезбеди и да Војска Србије и сваки њен припадник буде и у материјалном смислу збринут.
 
- Управо због тога, по наређењу врховног команданта Војске Републике Србије господина Александра Вучића, Влада Републике Србије је формирала комисију за решавање стамбених питања свих припадника безбедносног сектора, на чијем челу се налази председница Владе Ана Брнабић, а у њеном саставу се налазе сви ресорни министри. Влада Републике Србије ће спровести политику председника Републике Србије, врховног команданта, о великој масовној стамбеној изградњи за потребе свих припадника безбедносних структура. То је наш начин да покажемо колико нам је стало до ових људи и да покажемо да је војнички позив нешто што се у Србији цени. Србија је поносна на своју војску, она се ослања на своју војску и баш због тога ће учинити све да материјални положај свих војника буде унапређен и свих припадника безбедносних структура.
 
Према речима министра Вулина, Војска Србије никада није окренула леђа својој земљи.
 
- Зато ова земља и овај народ показују да то умеју да цене и показују да никада неће окренути леђа од своје војске. Ми смо војно неутрална земља, али да бисмо били војно неутрална земља, морамо да будемо војнички снажна земља, јер само таква земља се поштује и само тако војнички снажна земља може да рачуна да ће своје одлуке доносити самостално – поручио је министар Вулин.