Министарство одбране Републике Србије
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
19.11.2017.

Министар Вулин: Држава брине о припадницима безбедносног сектора



Министар одбране Александар Вулин уручио је данас кључеве 25 нових станова активним и пензионисаним припадницима система одбране, у улици Партизанске авијације у Београду.
 
Уручењу кључева на Бежанијској коси су присуствовали и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић и државни секретар у Министарству одбране Бојан Јоцић.
 


Према речима министра Вулина, да би војска била јака и задовољна морамо да водимо рачуна о побољшању материјалног положаја сваког нашег припадника.
 
- У војсци се дуго чека на решавање стамбеног питања и ми улажемо велике напоре да се чекање скрати и да сваки наш припадник зна да му је будућност извесна уколико буде био у својој војсци и уколико буде радио, како би могао да каже да његова држава брине о њему. Влада Републике Србије, по наређењу врховног команданта Александра Вучића, је формирала радну групу која ће се бавити искључиво решавањем стамбених питања свих припадника безбедносног сектора. И војска и полиција и БИА имају право се о њима води рачуна. Они раде тежак, можда и најтежи, а сигурно најодговорнији посао у нашој земљи и ово је начин да им кажемо хвала, поручио је министар одбране.
 
Он је додао да ће због тога бити покренут велики процес стамбеног збрињавања свих наших припадника.
 
- Ово што смо данас урадили је само мали део тог великог плана који ће омогућити да сви припадници безбедносног сектора знају колико их ценимо и да њихове породице буду збринуте. Када имате војску, полицију и БИУ која је јака и задовољна онда можете да кажете да имате стабилну, сигурну и слободну земљу која ће сама одлучивати о себи. Ово је начин да покажемо да ће у будућности решавање стамбених питања бити још брже, да ће га бити све више и да је ово начин да кажемо хвала за дугогодишњу службу, рекао је министар Вулин.
 
Генерал Диковић је поручио да Војска Србије и њени припадници у складу са уставном улогом извршавају доста специфичне и тешке задатке, који су повезани са ризиком и који од њих захтевају да увек буду спремни да жртвују свој живот за оно што им је уставом и одређено.
 
- Због тога се мора водити посебна брига о статусу, стандарду и односу према тим људима и ово је потврда да менаџмент у Министарству одбране, на челу са министром Вулином, посебну пажњу поклањају том питању. Ово је диван пример и таквих ће сигурно бити и више у наредном периоду. Наредне године ће статусни стандард припадника Војске Србије бити онакав какав они желе. Само да наставимо оваквим темпом, а то је још једна већа обавеза да радимо и извршавамо своје задатке на најбољи могући начин. То се од нас тражи а све друго ће се обезбедити, поручио је начелник Генералштаба Војске Србије.
 


Петар Jурошевић, који је данас добио кључ свог новог стана у објекту број „24“, захвалио је председнику Републике Вучићу, Влади Србије и Министарству одбране и Војсци Србије који су привели крају решавање стамбеног питања.
 
У 2017. години завршена је изградња објеката број „24“ и „25“ на локацији II Mесна заједница Бежанијска коса у Београду, са 160 станова.